Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RATB retrage biletele de hartie din mai

RATB retrage biletele de hartie din mai

Biletele RATB din hartie vor fi retrase din circulatie, incepand din mai, calatorii putand sa utilizeze cardurile Activ sau Multiplu, cu ajutorul carora Regia va avea informatii privind gradul de incarcare a vehiculelor, pe zone si intervale orare, se arata intr-un comunicat, precizeaza Mediafax.

RATB precizeaza ca prin validarea celor doua tipuri de carduri va avea informatii relevante privind gradul de incarcare a vehiculelor, pe zone si intervale orare, indicator care contribuie la realizarea unui obiectiv major respectiv, adaptarea capacitatii de transport la cerintele publicului calator.

"Este momentul ca RATB sa-si uniformizeze sistemul de colectare a contravalorii titlurilor de transport, tinand cont de investitiile facute in sistemul automat de taxare. Doar in acest mod putem avea o imagine completa a utilizarii mijloacelor de transport in comun si a cererii de transport", a declarat Adrian Crit, directorul general RATB.

De asemenea, RATB va introduce, pana la sfarsitul anului, plata serviciului de transport prin intermediul telefonului mobil, precum si noi titluri de calatorie.

"In momentul de fata se fac testari pentru lansarea in parteneriat cu BCR a unui card dual, card ce incorporeaza aplicatia de transport RATB (utilizand tehnologie contactless).


Cardul va fi pus la dispozitia publicului calator dupa finalizarea testelor si punerea la punct a intregului sistem", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, un proiect similar a fost initiat si cu BRD pentru diversificarea ofertei de instrumente de plata a calatoriei, iar Regia isi manifesta dorinta de a incheia parteneriate similare si cu alte institutii financiare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1436 ori
Citeste mai multe despreratb bilet bilet ratb transport comun