Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Si pensiile sunt taxate de banci

Si pensiile sunt taxate de banci

Batranii din Romania pot primi pensia si pe card, iar costurile pentru emiterea si administrarea unui card sunt mai mici decat cele aplicate pentru un card de debit normal. 

Astfel, la Banca Transilvania, deschiderea contului curent este taxata cu 3 lei, in timp ce la Raiffeisen Bank emiterea cardului costa 5 lei. In plus, Raiffeisen percepe un comision de 1,5 lei, suma platita lunar pentru administrarea contului curent standard, precizeaza Evenimentul Zilei.

Comision de administrarea contului solicita si BRD si BCR.

BRD percepe aproximativ un euro pe luna pentru administrarea contului curent, la care se adauga un comision anual de gestiune a cardului de 3,5 lei, in timp ce BCR aplica un comision de 1,75 de lei pe luna pentru administrarea contului curent.

BCR, Libra Bank, Banca Comerciala Carpatica (BCC), BRD si Bancpost nu solicita pensionarilor niciun comision la deschiderea de cont si emiterea cardului de debit.

Pensionarii care doresc sa primeasca pensia pe card, trebuie sa completeze la banca dorita formularul pentru deschiderea contului curent, la dosar atasandu-se si o copie a buletinului sau a cartii de identitate, precum si a ultimului cupon de pensie.

Dupa ce dosarul este aprobat, pensionarul va primi un formular si un extras de cont pe care trebuie sa le depuna la Casa de Pensii pe raza careia locuieste, informeaza cotidianul citat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 5994 ori
Citeste mai multe desprebanci bcr brd card pensii pensionari raiffeisen