Activele Raiffeisen Euro Plus au urcat la 50 milioane euro

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 12:39
1208 citiri
Activele Raiffeisen Euro Plus au urcat la 50 milioane euro

Fondul deschis de investitii Raiffeisen Euro Plus a atras 50 milioane euro in doar sase saptamani de la lansare, in conditiile in care plasamentele au fost facute in mare parte de investitori persoane fizice cu resurse financiare ridicate, detinerea medie fiind de 22.000 euro.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Raiffeisen AM, singurul fond din piata romaneasca cu investitii exclusiv in instrumente purtatoare de dobanda denominat in euro a atras peste 37 milioane euro in noiembrie, cea mai mare crestere lunara a activelor intregistrata pana acum in industria fondurilor de investitii din Romania.

Raiffeisen Euro Plus are circa 1.500 de investitori, persoanele fizice avand detineri de aproximativ 70% din activele fondului, in timp ce 30% sunt detineri ale persoanelor juridice.

"Interesul clientilor pentru fondul Raiffeisen Euro Plus este firesc, tinand seama de faptul ca in Romania traditional exista un interes pentru economisirea in EUR, aproximativ 40% din sumele detinute de persoanele fizice in sistemul bancar fiind plasamente in valuta, fara ca acest comportament sa fie influentat semnificativ de evolutia cursului valutar", spune Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Fondul are in prezent detineri de peste 50% in certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valuta, inclusiv in ultimele doua emisiuni lansate de Ministerul Finantelor in noiembrie.

"Aceasta alocare are un impact pozitiv atat asupra randamentului fondului si reflecta abordarea conservatoare in selectia plasamentelor", explica Mihail Ion.

Raiffeisen Asset Management este a doua societate de administrare a investitiilor din Romania dupa active, cu o cota de piata de 24,5%, la 31 octombrie. Societatea administra active de 935 milioane lei.

#activele, #raiffeisen, #euro, #plus, #milioane, #euro , #stiri Raiffeisen