Cresc amenzile pentru șoferii care nu au poliță RCA și dispare asigurarea auto pe o lună

Luni, 25 Martie 2024, ora 08:44
0 citiri
Cresc amenzile pentru șoferii care nu au poliță RCA și dispare asigurarea auto pe o lună
Poliță RCA FOTO Facebook/ Asigurari RCA Diaspora

Amânarea legii RCA se încheie, odată cu votul final în Senat, luni, 25 martie. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a introdus noi reglementări în lege, de la o creștere semnificativă a amenzilor pentru cei care nu au poliță, până la noi prevederi pentru asiguratori în cazul accidentelor.

După o creștere cu 20% a tarifelor RCA în 2023, șoferii vor avea de plătit și mai mult în 2024, odată cu dispariția poliței de o lună, iar amenzile cresc de 5 ori pentru cei care nu au poliță.

Legea RCA va permite încheierea polițelor pentru 3, 6 sau 12 luni, iar tarifele cresc în funcție de circumstanțele accidentelor. O altă prevedere este asigurarea obligatorie pentru trotinetele şi bicicletele electrice, scrie Antena 3.

Amenzile pentru cei care nu au încheiat o poliță RCA cresc de la 2.000 lei la 10.000 lei în noile prevederi ale legii.

În cazul incidentelor rutiere, asiguratorii vor putea ține cont de circumstanțele accidentului la calculul prețului poliței. În cazul vătămării corporale, prețul crește, iar istoricul de amenzi pe ultimul an va juca un alt rol în prețul final al poliței RCA.

Tarife de referință pentru asigurarea RCA - decembrie 2023

...citeste mai departe despre "Cresc amenzile pentru șoferii care nu au poliță RCA și dispare asigurarea auto pe o lună" pe Ziare.com

#polite RCA, #tarife RCA, #legea RCA vot Senat, #preturi RCA , #Stiri Macroeconomie