Cum incearca bancile grecesti din Romania sa atraga clienti?

Luni, 04 Iulie 2011, ora 10:43
1350 citiri
Cum incearca bancile grecesti din Romania sa atraga clienti?

Criza prin care trece Grecia isi face simtite efectele in toate business-urile, dar mai ales in cel bancar. Nevoia de bani obliga unele institutii financiare din Romania, care au actionariat grecesc, sa incerce sa atraga capital de la populatie si agentii economici.

In asemenea conditii, acestea ofera dobanzi destul de mari peste media pietei pentru a indemna romanii sa-si depuna banii in depozite bancare.

Pe piata noastra sunt 6 banci care au in componenta actionariat grecesc, insa ofertele "magnet" vin din partea a trei mari banci: Piraeus Bank, Alpha Bank si Banca Romaneasca. Dobanzile oferite de banci sunt menite sa reduca din teama clientilor, care s-a instaurat odata cu inceputul crizei elene.

Ziare.com a analizat pentru dumeavoastra ce oferte la depozite au bancile cu actionariat grecesc, care activeaza in Romania.

Banca Romaneasca a lansat depozitul la termen, Avans Net, cu plata dobanzii in avans. Cea mai buna oferta a acestui produs vine pe o perioada de 7 luni, unde dobanda neta este de 7% pentru depozitele in lei, in timp ce pentru economiile in euro bonificatia este de 4%. Pentru depozitele in euro dobanda este mai mult decat atragatoare, avand in vedere ca este peste nivelul pietei cu un punct procentual. 

Citeste  mai  multe pe Ziare.com.

#banca, #banca grecia, #banci grecesti, #depozite bancare, #grecia , #stiri Piraeus Bank