Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sase consortii acceptate la licitatia pentru intermedierea vanzarii pachetului OMV Petrom

Sase consortii acceptate la licitatia pentru intermedierea vanzarii pachetului OMV Petrom

Ofertele tehnice depuse de sase consortii au fost acceptate la licitatia pentru numirea intermediarului ofertei secundare prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP), relateaza NewsIn.

Potrivit mai multor surse din piata de capital, consortiile ale caror oferte au intrat in cursa sunt: BCR cu JP Morgan si Intercapital Invest, Raiffeisen Capital&Investments cu Morgan Stanley, ING Bank cu UBS, UniCredit CA IB Securities cu Goldman Sachs, Alpha Bank cu Nomura si CEC Bank, BT Securities cu Renaissance Capital, Romcapital si EFG Securities.

Ofertele pentru intermedierea operatiunii trebuia depuse pana miercuri ora 12:00.


Consortiul format din BRD, Citibank si Societe Generale a fost descalificat, pe motiv ca a depus oferta dupa ora limita.


Desi a ajuns la sediul OPSPI inainte de ora 12:00, inregistrarea oficiala a ofertei s-ar fi efectuat, potrivit unor surse din piata, la ora 12:07.


Initial, ofertele aveau termen de transmitere data de 9 martie, insa Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a anuntat o amanare de o saptamana.


OPSPI va analiza intr-o prima faza, de cel putin doua saptamani, oferta tehnica depusa de cele sase consortii, urmand ca in etapa finala sa se califice doar intermediarii care au obtinut peste 85 de puncte din 100 de puncte posibile.


In ultima faza de selectie se vor deschide si ofertele financiare, iar punctajul final va fi format in proportii egale (50%-50%) din rezultatul obtinut la oferta tehnica si cel de la oferta financiara.


Statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom din pachetul pe care il detine la companie, de 20,63% din titluri.


Oferta secundara, estimata la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent pret de la bursa, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB).


Coform celor mai recente raportari, grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom.


Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1477 ori