Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom isi va revizui investitiile pentru 2010

Petrom isi va revizui investitiile pentru 2010

Producatorul de titei si gaze Petrom isi va revizui investitiile pentru 2010 si va anunta proiecte pe energie regenerabila la sfarsitul acestui an, a declarat miercuri directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, potrivit Newsin.

"La sfirsitul anului, vom comunica o abordare strategica noua. Vom anunta, de asemenea, si decizia pe care o vom lua in privinta energiei regenerabile. Totodata, Petrom isi va revizui investitii pentru anul viitor. Atentia va fi indreptata catre cele doua rafinarii (n.r. Petrom detine doua rafinarii in Romania, cu o capacitate totala de procesare de 8 milioane tone/an, Arpechim si Petrobrazi)", a declarat miercuri Mariana Gheorghe, la demararea constructiei centralei electrice de 860MW de la Brazi.

Petrom si-a stabilit pentru 2009 investitii de 1,1 miliarde euro, in explorare si productie, rafinare si in noua centrala electrica.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 19 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1780 ori