Petrom a inaugurat sistemul de livrare a gazelor Hurezani

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 13:29
1466 citiri
Petrom a inaugurat sistemul de livrare a gazelor Hurezani

Compania Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, a inaugurat sistemul de livrare a gazelor Hurezani, proiectat pentru a optimiza livrarile de gaze in reteaua nationala de transport, investitia totala bugetata ridicandu-se la circa 135 milioane euro.

Sistemul de livrare a gazelor de la Hurezani include o statie noua de compresoare la Bulbuceni, 11,5 km de conducta noua si o statie noua de masurare a gazelor la punctul de livrare Hurezani, pentru a se adapta la noii parametri de debit si presiune a gazelor.

In prezent, circa 4,5 milioane metri cubi de gaze sunt livrati zilnic prin punctul Hurezani, potrivit unui comunicat emis marti de Petrom.

"Prima livrare de gaze in sistem a avut loc la sfarsitul lunii mai 2010, iar de la acel moment nu am mai inregistrat intreruperi in furnizarea de gaze. Este o realizare foarte importanta, intrucat contribuim astfel la siguranta livrarilor de gaze. 

Prin aceasta noua investitie finalizata in perioada de criza, demonstram angajamentul nostru pentru dezvoltarea competitiva a sectorului de gaze din Romania", a declarat membrul Directoratului Petrom, responsabil cu activitatile de explorare si productie, Johann Pleininger.

Proiectul Hurezani asigura livrarea de gaze din zacamintele din Sud-Vestul Romaniei, zacaminte mature, cu o presiune de rezervor scazuta catre principalii clienti din Sud-Estul Romaniei. Cu ajutorul noii statii de compresoare de la Bulbuceni, presiunea gazelor poate fi crescuta pana la 40 de bari si astfel evitate intreruperile cauzate de nivele foarte ridicate ale presiunii din sistemul national de transport.

"Siguranta aprovizionarii este un subiect important pe agenda publica, dar ar trebui sa ne uitam cat este de dificil sa asiguram investitiile necesare avand in vedere atat dificultatile cauzate de criza economica, cat si provocarile pietei romanesti de gaze. 

Gazele naturale reprezinta o parte semnificativa in mixul energetic si suntem privilegiati prin faptul ca Romania inca furnizeaza, pentru moment, trei sferturi din cererea interna de gaze, dupa mai mult de 100 de ani de productie. 

Insa intreaga infrastructura de gaze necesita investitii uriase, pentru ca Romania sa-si pastreze avantajele pe care le are pe acest segment", a declarat, la randul sau, CEO-ul Petrom, Mariana Gheorghe.

#petrom, #gaze, #livrare , #stiri Petrom

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  4. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  5. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  8. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  9. Situația datoriei publice a României pe termen scurt ne împinge spre catastrofă. Rezervele valutare ale BNR nu fac față împrumuturilor
  10. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia