Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV: Cererea de energie in Europa de Sud-Est va creste cu 17% pana in 2015

OMV: Cererea de energie in Europa de Sud-Est va creste cu 17% pana in 2015

Cererea de energie electrica in state precum Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Serbia va creste pana in 2015 cu 17%, mult mai rapid decat in Europa Centrala, unde avansul va fi de doar 2%, estimeaza grupul austriac OMV, actionarul majoritar al OMV Petrom (SNP), informeaza Mediafax.

"Cererea de energie (gaze, electricitate si petrol) va fi condusa in principal de regiunile emergente, fata de o crestere limitata in statele dezvoltate", se arata intr-un raport al grupului de petrol si gaze prezentat jurnalistilor la conferinta anuala a OMV, care are loc la Londra.

Astfel, in Europa de Sud-Est cererea de petrol se va majora cu 8% pana in 2015, comparativ cu o reducere de 1% in Europa Centrala, iar consumul de gaze al regiunii va inregistra o crestere de 13%.

De asemenea, Turcia va inregistra o majorare de 12% in cazul petrolului, 31% pentru gazele naturale si 37% in cazul energiei electrice, conform sursei citate.

OMV are proiecte de productie a electricitatii in termocentrale si parcuri eoliene, iar activitatea de baza a grupului este productia de petrol si gaze.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1422 ori
Citeste mai multe despreomv crestere petrol gaze energie