Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Indicele BET-C al Bursei de Valori Bucuresti a marcat, la deschidere, o crestere cu 0,47%

Indicele BET-C al Bursei de Valori Bucuresti a marcat, la deschidere, o crestere cu 0,47%


Bursa a crescut usor in primele minute de tranzactionare, pe un rulaj dominat de tranzactiile cu actiunile OMV Petrom, indicele general al pietei BET-C inregistrand, in primele 20 minute, o apreciere de 0,47%.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,47%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,43% peste inchiderea din ziua precedenta.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,42%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,22% peste nivelul sedintei de marti.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,28%.

Actiunile OMV Petrom au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 72.885 lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 0,4300 lei, in crestere cu 1,42%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1342 ori