Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Teodorovici spune ca pensiile speciale vor fi incluse intr-un pachet de masuri corelat cu rectificarea bugetara

Teodorovici spune ca pensiile speciale vor fi incluse intr-un pachet de masuri corelat cu rectificarea bugetara

Pensiile speciale vor fi incluse intr-un pachet de masuri privind modul in care banul public sa fie cat mai bine cheltuit, care va fi discutat in prealabil in Guvern si Coalitie si care trebuie corelat cu rectificarea bugetara, a declarat, miercuri seara, ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

"Partea de pensii speciale este una dintre masurile pe care Ministerul Finantelor Publice o va propune intr-un pachet de alte masuri cu privire la modul in care banul public sa fie cat mai bine cheltuit, intr-un mod cat mai eficient, cheltuit acolo unde produce valoare adaugata in economie. (...) Eu vad oarecum corelata, ca si moment, discutia pe acest pachet de masuri cu partea de rectificare bugetara, pentru a sti foarte clar care dintre aceste masuri vor fi acceptate la nivel de Coalitie si pentru care trebuie sa reglementam in acest sens si al caror impact va fi luat luat in calcul pentru ce a ramas din an si pentru anii care urmeaza. Adica unele se pot lua pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung. Dar va fi o discutie pe intregul pachet de masuri", a explicat Teodorovici la Romania TV.

Intrebat daca se va introduce o impozitare progresiva a pensiilor de peste 10.000 de lei, ministrul Finantelor a raspuns ca sunt mai multe scenarii ce vor fi propuse spre discutie.

"Toate aceste masuri, printre care si cea cu pensiile speciale, se vor discuta in prealabil la nivel de Guvern, la nivel de Coalitie, pentru a iesi clar cu masurile care se accepta a fi promulgate intr-un viitor foarte apropiat.

Sunt mai multe scenarii pe care noi, la Finante, le vom propune spre discutie la Guvern. Va fi o situatie foarte clara cu toate pensiile, si cele pe baza de contributivitate si cele speciale. Absolut toate aceste pensii cu numar, cuantumul lor, mai multe scenarii de lucru.

Se va discuta in primul rand in Guvern, in Coalitie, in cele doua partide, pentru a ne putea asuma o masura care poate va supara in stanga si dreapta (...) Nu discutam acum cum sa o aplicam pentru ca sunt mai multe scenarii de lucru", a spus seful de la Finante, subliniind ca se discuta inclusiv situatia din administratie de pensionari la o varsta "foarte scazuta", dupa care persoanele respective raman in sistem pe un post de functionar.

El a adaugat ca este vorba despre cateva masuri care vor avea totul estimat, si bugetul, si impactul social, si cel bugetar.

Intrebat daca ia in calcul taierea pensiilor "nesimtite", de peste 20.000 - 30.000 de lei, Teodorovici a raspuns ca se ...citeste mai departe despre "Teodorovici spune ca pensiile speciale vor fi incluse intr-un pachet de masuri corelat cu rectificarea bugetara" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2348 ori
Citeste mai multe desprepensii speciale rectificare bugetara