Guvernul creste toate pensiile de la 1 iulie, iar in martie pensia minima ajunge 520 de lei

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 20:07
3584 citiri
Guvernul creste toate pensiile de la 1 iulie, iar in martie pensia minima ajunge 520 de lei
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a decis, in sedinta de vineri, sa majoreze punctul de pensie cu 9%, pana la 1.000 de lei, ceea ce inseamna o majorare a tuturor pensiilor aflate in plata, care se calculeaza in functie de acest punct de pensie.

Decizia e prevazuta intr-o ordonanta de urgenta, care cuprinde numeroase masuri fiscale si/sau sociale, cu impact bugetar major.

"Ordonanta de urgenta stabileste ca, incepand cu data de 1 iulie 2017, valoarea punctului de pensie se majoreaza cu 9% si va fi de 1.000 lei.

De asemenea, incepand cu 1 martie 2017, nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari, prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, va creste la 520 lei", se arata intr-un comunicat al Executivului remis Ziare.com.

Totodata, Guvernul a mai decis ca finantarea asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizatiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav sa se asigure "integral de la bugetul de stat, din ...citeste mai departe despre "Guvernul creste toate pensiile de la 1 iulie, iar in martie pensia minima ajunge 520 de lei" pe Ziare.com

#majorare pensie, #majorare punct pensie , #Stiri Pensii