Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile de pensii private si-au sporit activele cu 6% in aprilie

Fondurile de pensii private si-au sporit activele cu 6% in aprilie

Activele nete administrate de fondurile de pensii obligatorii (pilon II) au ajuns la sfarsitul lui aprilie la 3,14 miliarde lei in crestere cu aproape 6% fata de martie, a anuntat miercuri Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), transmite NewsIn.

"Avand in vedere evolutiile din prima parte a anului, estimam ca pana la sfarsitul acestui an numarul total de participanti la fondurile de pensii private (obligatorii si facultative) va ajunge la 5,35 milioane, iar activele nete administrate de fondurile de pensii vor fi de aproximativ 4,7-4,8 miliarde de lei", a declarat presedintele APAPR, Crinu Andanut.

La sfarsitul lui aprilie, numarul participantilor la pensiile private obligatorii a ajuns la 5,03 milioane, cu aproape 114.000 mai multi decat la sfarsitul anului 2009.

Activele nete sunt cu 511 milioane lei mai mari comparativ cu contributiile virate in sistem in perioada mai 2008 - aprilie 2010, in valoare de 2,63 miliarde lei, diferenta reprezentand profitul (net de toate comisioanele) realizat de fonduri pentru participantii la sistem, se arata in comunicat.

De asemenea, in perioada de aproape doi ani de la lansare (luna mai 2008) si pana in prezent, fondurile de pensii private obligatorii au inregistrat un randament mediu anual de 18,9%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1348 ori
Citeste mai multe despreactive fonduri pensii private