Fondurile de pensii private au investit mai putin in strainatate

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 15:20
1399 citiri
Fondurile de pensii private au investit mai putin in strainatate

Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) au investit mai putin in strainatate, diminuand in august ponderea investitiilor la 23,1% din portofoliu, de la 25,6% in luna anterioara, precizeaza NewsIn.

Astfel, cea mai mare parte a investitiilor au fost in obligatiuni corporative emise de firme din alte state ale Uniunii Europene.

Titlurile de stat emise de alte tari din UE au ramas la o pondere similara in portofoliu, de 0,5% din investitii.

Potrivit datelor CSSPP, fondurile de pe pilonul II isi majorasera ponderea plasamentelor in statele din UE la 25,6% din portofoliu, in iulie, de la 20% in decembrie 2008.

"In august, administratorii au continuat sa investeasca activele fondurilor de pensii administrate preponderent in active cu grad scazut de risc, pastrand tendinta inregistrata in 2008 si in prima parte a acestui an", se precizeaza in buletinul lunar publicat, marti, de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cea mai mare pondere in totalul plasamentelor o reprezentau titlurile de stat, respectiv de 58,37%, urmate de obligatiunile corporative, cu 20,46% din activele investite, potrivit CSSPP.

"Depozitele bancare au continuat constant sa inregistreze o scadere, reprezentand in august 4,66% din total active fonduri, de altfel un trend descrescator inca de la inceputul functionarii sistemului", se mai arata in raport.

Potrivit CSSPP, actiunile se afla in crestere, inregistrand in august 6,09% din total active fonduri, comparativ cu 4,98% in iulie.

#fonduri, #pensii, #private, #investitii , #Pensii private