Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CSSPP a aprobat norma privind depunerea situatiilor financiare pentru 2010

CSSPP a aprobat norma privind depunerea situatiilor financiare pentru 2010

Arbitrul pensiilor private a aprobat, joi, norma privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale individuale pentru exercitiul financiar 2010, de catre entitatile de pe piata pensiilor private obligatorii si facultative, anunta NewsIn.

"Noua norma contine prevederi cu privire la operatiunile de inchidere a exercitiului financiar, astfel incat situatiile financiare anuale rezultate sa ofere o imagine reala si corecta a activelor, datoriilor, capitalurilor proprii ale societatilor de pensii private, ale fondurilor de pensii private si ale agentilor de marketing persoane juridice", se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Situatiile financiare anuale individuale aferente exercitiului financiar 2010 se intocmesc pe baza ultimei balante de verificare a conturilor sintetice la 31 decembrie 2010, pusa de acord cu balantele de verificare ale conturilor analitice, dupa inregistrarea cronologica si sistematica a operatiunilor evidentiate in documente justificative, aprobate de conducatorul entitatii.

Acestea se transmit CSSPP pana la data de 15 aprilie 2011, se arata in comunicat.

CSSPP precizeaza ca nerespectarea prevederilor referitoare la intocmirea si transmiterea situatiilor financiare anuale este considerata fapta contraventionala si se sanctioneaza corespunzator.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1144 ori
Citeste mai multe desprecsspp situatii financiare pensii