CSSPP a aprobat norma privind depunerea situatiilor financiare pentru 2010

Joi, 10 Martie 2011, ora 15:16
1417 citiri
CSSPP a aprobat norma privind depunerea situatiilor financiare pentru 2010

Arbitrul pensiilor private a aprobat, joi, norma privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale individuale pentru exercitiul financiar 2010, de catre entitatile de pe piata pensiilor private obligatorii si facultative, anunta NewsIn.

"Noua norma contine prevederi cu privire la operatiunile de inchidere a exercitiului financiar, astfel incat situatiile financiare anuale rezultate sa ofere o imagine reala si corecta a activelor, datoriilor, capitalurilor proprii ale societatilor de pensii private, ale fondurilor de pensii private si ale agentilor de marketing persoane juridice", se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Situatiile financiare anuale individuale aferente exercitiului financiar 2010 se intocmesc pe baza ultimei balante de verificare a conturilor sintetice la 31 decembrie 2010, pusa de acord cu balantele de verificare ale conturilor analitice, dupa inregistrarea cronologica si sistematica a operatiunilor evidentiate in documente justificative, aprobate de conducatorul entitatii.

Acestea se transmit CSSPP pana la data de 15 aprilie 2011, se arata in comunicat.

CSSPP precizeaza ca nerespectarea prevederilor referitoare la intocmirea si transmiterea situatiilor financiare anuale este considerata fapta contraventionala si se sanctioneaza corespunzator.

#csspp, #situatii financiare, #pensii , #Pensii private

Curs valutar

1 EUR = 4.9755 RON

0.0011

1 USD = 4.5603 RON

0.0102
  1. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  2. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  3. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  4. Criză în educație: Scădere uriașă a numărului de profesori din sistemul românesc de învățământ
  5. Sindicatele cer mai puține taxe pe muncă. „Impozitele mici sunt o iluzie”. Statul ia de peste cinci ori mai mult de la angajați decât din taxarea profitului companiilor
  6. Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei
  7. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?