Contributia catre fondurile de pensii private creste la 2,5%

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 12:12
1339 citiri
Contributia catre fondurile de pensii private creste la 2,5%

Contributia virata catre fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creste cu 0,5 puncte procentuale, la 2,5% din venitul brut al fiecarui participant la sistem, incepand cu colectarea din ianuarie 2010, dar sub nivelul stabilit in legislatie pentru anul viitor, de 3%. 

Noua cota aferenta fondurilor de pensii administrate privat va fi aplicata incepand cu veniturile corespunzatoare lunii ianuarie 2010, conform proiectul bugetului asigurarilor sociale de stat pentru 2010, obtinut de Mediafax.

Potrivit legislatiei, contributia virata catre fondurile de pensii private trebuie sa creasca de la 2% la 6%, in termen de opt ani.

Cota aferenta pensiei private este inclusa in contributia totala de 10,5% din venitul brut pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat.

In anul 2009, contributia la Pilonul II trebuia sa fie majorata de la 2% la 2,5%, dar suma necesara acestei operatiuni nu a fost prevazuta in bugetul de stat, iar cota a fost mentinuta la 2%.

Conform calendarului, pentru 2010 contributia trebuia sa fie de 3% din venitul brut Autoritatile au declarat recent ca, in urmatorii ani, cresterea acestui procent va trebui accelerata si chiar sa depaseasca limita de 6%.

#contributie, # fonduri, # pensii, # private , #Pensii private