Casa Nationala de Pensii Publice vireaza contributii de pensii private pentru 3,6 milioane persoane

Luni, 20 Mai 2013, ora 15:24
1932 citiri
Casa Nationala de Pensii Publice vireaza contributii de pensii private pentru 3,6 milioane persoane

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) vireaza lunar contributii de pensii private obligatorii pentru 3,6 milioane persoane, a declarat luni presedintele CNPP, Ileana Ciutan, la Forumul International de Asigurari Reasigurari FIAR 2013 de la Sinaia.

Datele fondurilor de pensii private arata ca sunt inregistrate in sistem peste 5,8 milioane persoane, pentru care s-a virat cel putin o contributie in cei cinci ani de cand a fost lansat acest sistem.

Potrivit fostului ministru al Muncii, Mihai Seitan, diferenta de peste 2,2 milioane de persoane este data in proportie de 85% de cei care au plecat sa munceasca in strainatate, iar in proportie de 15% de cei care muncesc la negru.

Directorul general al Allianz Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut, a atras atentia ca aceste diferente sunt determinate si de gradul de necolectare a CAS-ului de catre Fisc.

Presedintele Casei Nationale de Pensii Publice a mentionat si faptul ca in acest an institutia va transmite prin posta 11,4 milioane de certificate de stagiu (care arata stagiile de cotizare in sistemul public de pensii).

"Este un efort considerabil cu procesare datelor, tiparirea si transmiterea datelor. Sunt 11,4 milioane de certificate de stagiu pentru ca nu s-a mai facut acest lucru din 2006 si a fost o fluctuatie ridicata pe piata muncii", a spus Ciutan.

#contributii pensii private, #stagii cotizare pensii private, #pensii private CNPP , #Pensii private