Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nicolescu: Valoarea impozitului forfetar ar trebui stabilita prin calcularea mediei profitabilitatii

Nicolescu: Valoarea impozitului forfetar ar trebui stabilita prin calcularea mediei profitabilitatii

Valoarea impozitului forfetar ar trebui stabilita prin calcularea profitului mediu al operatorilor economici care raporteaza venituri, pe ramura de activitate, a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu.

"Cel mai corect mod de stabilire a impozitului forfetar este identificarea profitabilitatii medii pe ramura. Astfel se poate evita si supradimensionarea valorii impozitului forfetar", a precizat reprezentantul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Potrvit acestuia, impozitul forfetar reprezinta o suma sau un procent fix din profit. Aceste valori se stabilesc pe ramura de activitate sau pe subramuri. In opinia lui Nicolescu, acesta masura este oportuna in conditiile in care foarte multe firme autohtone nu-si declara profitul, chiar daca acestea au inregistrat venituri.

"In Romania sunt zeci de mii de societati care raporteaza profituri zero ani la rand. Daca aceste firme nu ar avea niciun profit in toata acesta perioada de timp, nu ar avea cum sa reziste pe piata", a adaugat presedintele CNIPMMR.

Patronii spun ca stabilirea impozitului forfetar este o masura care trebuie aplicata mai ales in sectorul serviciilor, "unde este dificil de stabilit volumul activitatii". Introducerea impozitului pentru anumite activitati economice este o propunere a ministrului IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita, iar masura va fi inclusa in noul proiect al Codului Fiscal. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2982 ori
Citeste mai multe despreimpozit profit firme