Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

France Telecom vrea sa opreasca valul de sinucideri cu 1 mld euro

France Telecom vrea sa opreasca valul de sinucideri cu 1 mld euro

Grupul France Telecom este pregatit sa aloce un miliard de euro pentru un program care va permite angajatilor in varsta sa lucreze cu program redus, in incercarea de a opri sinuciderile in randul personalului, potrivit cotidianului The Times.

Din 2008 si pana in prezent, 25 de angajati ai grupului s-au sinucis, declansand dezbateri aprinse. France Telecom a suspendat, deja, procesul de restructurare si a anuntat ca ar putea permite angajatilor cu varsta peste 57 de ani sa lucreze cu program redus printr-un plan de reducere a stresului.

Noile posturi cu norma redusa ar urma sa fie oferite la cerere angajatilor care considera ca programul cu norma intreaga le afecteaza sanatatea.

Estimarea costurilor acestei masuri la un miliard de euro "nu este prea departe de ipotezele de lucru ale grupului", a declarat directorul financiar al France Telecom, Gervais Pellissier, adaugand ca masura va fi inclusa in bilantul contabil pe anul 2009.

Comentariile oficialului ar putea ingrijora investitorii privind planurile grupului de a economisi 1,7 miliarde de euro pana la sfarsitul lui 2011.

Valul de sinucideri a determinat conducerea grupului, privatizat in 2004 de catre statul francez, sa revizuiasca practicile privind munca, procesul fiind supravegheat de directorul general adjunct, Stephane Richard.

Richard, care il va inlocui pe actualul director general, Didier Lombard, din 2011, a admis ca grupul a mers "prea departe" in incercarile de a supraveghea angajatii prin introducerea de "echipamente de control". Grupul de telecomunicatii France Telecom este prezent in Romania, prin intermediul diviziei de telefonie mobila Orange

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1294 ori
Citeste mai multe desprefrance telecom sinucideri euro