Orange lanseaza Music Store, un serviciu muzical pentru mobil si computer

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 16:54
5203 citiri
Orange lanseaza Music Store, un serviciu muzical pentru mobil si computer

Cu peste 1 milion de piese din toate timpurile si genurile muzicale, Music Store este unul dintre cele mai populare servicii pentru descarcarea de muzica digitala din Europa, lansat deja de Orange in Franta, Marea Britanie, Spania si Portugalia.

In Music Store clientii Orange Romania gasesc cele mai noi hit-uri si melodii celebre,
datorita parteneriatelor semnate de Orange cu principalele case de discuri internationale – Universal, Sony BMG, Warner si EMI, si cu unele dintre cele mai importante case de discuri independente.

Atunci cand comanda o melodie din Music Store, clientii platesc o singura data si primesc doua fisiere, unul pentru calculator, unul pentru telefonul mobil, la calitate optimizata pentru fiecare dispozitiv, indiferent de interfata de acces – de pe www.orange.ro sau din portalul Orange World. O melodie costa 1,6 euro+TVA, iar atunci cand este descarcata pe computer poate fi sincronizata cu telefonul mobil prin cablu de date sau printr-un proces OTA (over the air).

In Music Store clientii pot asculta gratuit fragmente de 30 de secunde din majoritatea pieselor disponibile, pot utiliza motorul de cautare avansat, iar cu ajutorul softului Media Player pot descarca si gestiona muzica pe computer.

Aplicatia Media Player este un nou player audio si video care permite stocarea si organizarea melodiilor in liste de redare, tansferul acestora pe playerul MP3 si pe telefonul mobil Orange sau inscriptionarea pe CD.

Muzica pe mobil castiga din ce in ce mai mult teren: in Europa de vest numarul utilizatorilor de servicii muzicale pe mobil a crescut cu peste 50% in perioada iulie 2007-august 2008, tendinta accelerata de ofertele convergente de muzica pentru mobil si PC, potrivit M:Metrics.

„Intrucat unul dintre cele mai solicitate produse de continut este muzica, am dezvoltat o serie de servicii in jurul acestui concept: www.orangemusic.ro pentru stiri, concursuri si oferte speciale, Music Store pentru descarcarea melodiilor favorite si planul tarifar PrePay Music, ce ofera clientilor tarife preferentiale pentru achizitionarea melodiilor si produselor muzicale de personalizare a mobilului”, a declarat Oana Com?nescu, Content & Multimedia Division Manager Orange Romania.

Despre Orange Romania

Orange este lider de piata in Romania cu peste 10,2 milioane de clienti si este parte a grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 177 milioane de clienti pe cinci continente.

La sfarsitul lunii septembrie 2008, Orange Romania avea venituri de 349 milioane de euro, in crestere cu 7% in al treilea trimestru fata de aceeasi perioada a anului precedent. Pentru a fi aproape de clienti, Orange a dezvoltat o larga retea de magazine proprii ce cuprinde in prezent 101 de magazine in toata tara.

De Gabriela Garjoaba

#muzica, #orange, #romania, #video , #stiri Orange Romania