Orange ofera acoperire de 98% pentru reteaua 3G

Joi, 21 Iunie 2012, ora 15:05
1647 citiri
Orange ofera acoperire de 98% pentru reteaua 3G

In mai putin de un an, Orange a investit 110 milioane de euro in programul de extindere a acoperirii 3G, aceasta ajungand de la 55% la 98% din populatia Romaniei, a anuntat joi compania.

Astfel, la un an de la anuntarea Conquest 2015, Orange Romania comunica primele rezultate ale strategiei sale, in cadrul careia unul dintre cele mai importante proiecte a fost programul de extindere a acoperirii si de modernizare a retelei in zona rurala.

Proiectul a vizat extinderea masiva in zonele rurale a retelei ce sustine traficul de internet mobil, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor de voce si date, atat pentru serviciile existente (2G), cat si pentru cele noi (3G+).

"Imbunatatirea infrastructurii ofera premisele dezvoltarii si implementarii mult mai rapide a viitoarelor servicii si tehnologii. De asemenea, permite utilizatorilor sa descarce mult mai rapid imagini sau filme de pe internet, avand ocazia sa foloseasca in zonele rurale servicii de internet mobil la o viteza de transfer de pana la 14.4 Mbps", spun reprezentantii Orange.

Primul trimestru al anului 2012 a aratat o crestere cu 182% a traficului de date in zonele rurale, comparativ cu perioada de dinaintea inceperii programului de modernizare.

#Orange retea 3G, #acoperire 3G Romania, #Orange acoperire retea 3G , #Investitii