Turcia vrea sa construiasca a doua centrala nucleara

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 12:19
1377 citiri
Turcia vrea sa construiasca a doua centrala nucleara

Turcia si Japonia negociaza un acord prin care companiile japoneze vor ajuta la constructia celei de-a doua centrale nuclearelectrice turcesti, dupa ce negocierile dintre Ankara si Coreea de Sud au esuat, transmite Reuters, conform Mediafax.

Cele doua tari vor sa semneze in urmatoarele trei luni un acord pentru constructia unei centrale nucleare langa orasul Sinop, situat pe coasta Marii Negre, proiect estimat de analisti la 10 miliarde de dolari.

Turcia vrea sa construiasca doua centrale nucleare pentru a-si reduce dependenta de importurile de energie si pentru a acoperi deficientele de oferta tot mai mari.

Ankara a analizat oferte din partea mai multor state, iar discutiile cu Coreea de Sud, considerata pana acum canditatul cu cele mai mari sanse, s-au blocat.

Prima centrala nucleara va fi construita in sudul tarii impreuna cu Rusia, iar procedurile de autorizare au inceput deja.

Centrala de la Sinop va avea patru reactoare, cu o capacitate totala de 5.600 MW, si va incepe operatiunile din anul 2019, potrivit guvernului turc.

#turcia, #centrala, #nucleara, #constructie , #stiri Nuclearelectrica

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO