Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nouriel Roubini: Italia, condamnata la restructurarea datoriei!

Nouriel Roubini: Italia, condamnata la restructurarea datoriei!


Previziunile lui Nouriel Roubini se fac chiar si pe internet. In trei mesaje aparute, cunoscutul Dr Doom sustine ca scenariul cel mai rau este inevitabil in cazul Italiei.

BCE nu vrea sa fie creditorul de ultima instanta iar tratatul spune ca o astfel de posibilitate este ilegala, potrivit Business Insider Asadar singura optiune pentru Italia este restructurarea datoriei.

Iata care sunt cele trei mesaje postate de economist pe Twitter:

"Italia este TBTF (Too Big To Fail - prea mare pentru a esua) dar de asemenea este si TBTS (Too Big To Save - prea mare pentru a fi salvata): O restructurare coercitiva a datoriei, extinderea maturitatilor vor deveni inevitabile curand", este primul mesaj al lui Roubini.

"Italia va fi fortata sa accepte o restructurare prin coercitie a datoriei de vreme ce EFSF si SPV (vehiculul investitional) sunt doi curcani care nu vor zbura. De asemenea, BCE nu poate fi legal un creditor de ultima instanta".

"EFSF/SPV (fondul de stabilitate financiara al Europei si vehiculul investitional promis de liderii europeni) sunt doi curcani ce nu vor zbura".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1753 ori