Telefoanele smart impulsioneaza vanzarile mondiale

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 18:02
1667 citiri
Telefoanele smart impulsioneaza vanzarile mondiale

Vanzarile mondiale de telefoane mobile, care erau in declin de la finalul anului trecut, au revenit pe o usoara crestere in trimestrul III si ar urma sa accelereze in lunile urmatoare datorita succesului inregistrat de telefoanele smart, potrivit unui studiu al cabinetului Gartner, citat de AFP, precizeaza NewsIn.

Astfel, in trimestrul al treilea acestea au crescut cu 0,1%.

Vanzarile de telefoane smart, care permit inclusiv navigarea pe internet, au avansat cu 12,8%, pana la 41 milioane unitati, in timp ce piata mondiala a atins 308,9 milioane, a precizat compania de cercetare, intr-un comunicat. Gartner se asteapta ca in 2010, vanzarile de telefoane mobile sa creasca cu 5-7%, iar telefoanele smart, cu 48%.

Vanzarile de telefoane iPhone
, produse de Apple, au sporit in trimestrul al treilea cu aproape 50%. iPhone reprezinta 17,1% din totalul telefoanelor smart vandute in lume, fata de 12,9% cat reprezentau in urma cu un an.

Potrivit Gartner, avansul ar urma sa fie si mai important in ultimul trimestru, cand Apple, al treilea comerciant de telefoane smart la nivel mondial, va incepe sa vanda iPhone in China si in alte 16 tari.

Nokia ramane lider mondial pe acest segment, desi cota sa de piata a scazut la 39,3%, de la 42,3% in urma cu un an. Pe piata mondiala, Nokia ramane tot numarul unu, dar isi vede pozitia diminuata (36,7% fata de 38,2% anul trecut), in timp ce grupul sud-coreean Samsung isi consolideaza locul al doilea (19,6% din piata fata de 17,1% in 2008).

Concurentul sau sud-coreean LG are de asemenea o evolutie pozitiva pe piata, in timp ce Motorola si Sony-Ericsson au inregistrat o cadere a vanzarilor cu peste 40%.

Samsung, compania cu cele mai multe smartphone-uri vândute. Cu cât a depășit Apple
Samsung, compania cu cele mai multe smartphone-uri vândute. Cu cât a depășit Apple
Samsung a revenit în fruntea clasamentului mondial în ceea ce privește numărul de smartphone-uri vândute, după ce, în ultimul trimestru al anului precedent, fusese detronată de Apple....
#vanzari, #telefoane, #mobile , #stiri Nokia