Inventatorul internetului vrea conectare gratuita pentru toata lumea

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 00:44
1918 citiri
Inventatorul internetului vrea conectare gratuita pentru toata lumea

Tim Berners-Lee, inventatorul internetului, militeaza pentru un acces gratuit la web pentru toata lumea, sustinand importanta apartenentei la o societate informationala, informeaza BBC News Online. 

Tim Berners-Lee a declarat ca i-ar placea ca accesul la internet sa fie "o setare standard" pentru toti oamenii. El este de parere ca internetul ar putea juca un rol fundamental in demersul de a oferi oamenilor acces la servicii precum cel de ingrijire medicala. El a specificat ca, in prezent, doar 20% din populatie are acces la internet.

"Dar ce se intampla cu restul de 80%? As vrea ca oameniilor sa li se ofere un plan ieftin de acces (la internet, n.r.). As vrea ca ei sa aiba asta gratuit", a declarat Tim Berners-Lee, la conferinta Nokia World, care a avut loc la Londra.

El a mai spus ca dezvoltarea retelelor de telefonie mobila reprezinta o oportunitate pentru oameni de a pastra contactul cu ceilalti. "Dar ce facem cu oamenii care au semnal, dar nu au acces la internet, cei care nu fac parte din societatea informationala.

Initial am crezut ca trebuie sa le oferim apa, acces la servicii de sanatate si apoi luxul accesului la internet, dar nu este chiar asa. Internetul poate juca un rol important in accesarea serviciilor medicale ", a mai spus Berners-Lee.

El este de parere ca internetul ar putea ajuta oamenii sa isi creeze propriile lor comunitati in functie de interese si sa impartaseasca informatii relevante pentru ei.

"Sa nu faci parte din societatea informationala este un lucru important", a declarat Berners-Lee, subliniind ca fie si numai o conexiune pe frecvente joase prin intermediul telefonului mobil ar putea fi folositoare si ar aduce o schimbare.

Totusi, Berners-Lee a recunoscut ca, in prezent, conexiunile la internet sunt scumpe si deseori sunt taxate de guvernele din intreaga lume.

In aceste circumstante, el a sugerat ca operatorii de servicii de internet sa ofere conexiuni gratuite pe frecvente joase, pentru a populariza internetul si a determina oamenii sa plateasca ulterior pentru internet de mare viteza.

De asemenea, inventatorul internetului si-a exprimat ingrijorarea privind evolutia lumii web si probleme precum neutralitatea si confidentialitatea online. 

#inventator, #internet, #conectare , #stiri Nokia