Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatii de la Nokia vor primi plati compensatorii

Angajatii de la Nokia vor primi plati compensatorii

Liderul sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcas, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca negocierile sunt de durata si se vor intinde pe tot parcursul lunii octombrie.

"Am avut o intalnire cu reprezentantii Nokia Romania, negocierile sunt de durata, nu se rezolva totul intr-o jumatate de ora. Vom mai avea intalniri pe toata durata lunii octombrie. Vreau sa dau asigurari ca angajatii care vor fi disponibilizati vor primi plati compensatorii, desi acestea nu sunt cuprinse in contractul colectiv de munca.

Programul de acompaniament social al Nokia se va aplica si in Rominia. Cuantumul platilor compensatorii urmeaza sa fie stabilit dupa negocieri", a spus Ilcas. 


Potrivit acestuia, sindicalistii de la Jucu asteapta sa primeasca din partea colegilor lor din Bochum informatii privind negocierile purtate cu reprezentantii Nokia dupa inchiderea fabricii din Germania.


Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. 


Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro. 


Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.


Liderii celor doua sindicate de la fabrica Nokia din Jucu, Valentin Ilcas si Cristian Copil, au inceput, saptamana trecuta, negocieri cu conducerea Nokia Romania privind salariile compensatorii care vor fi acordate angajatilor ce urmeaza sa fie disponibilizati.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 980 ori