YAHOO - UN NOU INCEPUT. Vezi in mana cui va fi viitorul companiei

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 21:59
2183 citiri
YAHOO - UN NOU INCEPUT. Vezi in mana cui va fi viitorul companiei

Yahoo isi cauta CEO, a anuntat conducerea companiei dupa plecarea lui Carol Bartz. Provocarea Yahoo este de a aduce o persoana capabila sa plaseze compania pe primele locuri intr-o lume dominata de smartphone-uri si retele sociale. Iata care sunt posibilii candidati care aspira la scaunul de CEO al Yahoo dupa concedierea lui Carol Bartz.

Timothy Morse

Actual director executiv interimar, Morse a ocupat functia de director financiar din iulie 2009. Acesta se afla pe primul loc printrr candidatii care aspira la functia de CEO al companiei.

Morse a fost in trecut CFO la compania Altera Corp si a detinut diverse functii in managementul financiar al gigantului General Electric timp de 15 ani.

Morse se bucura de o imagine buna in interiorul Yahoo, facandu-se remarcat prin reducerea costurilor si cresterea profitului intr-o perioada dificila.

Experienta din domeniul financiar poate fi un avantaj. Singurul dezavantaj al lui Morse este legat de faptul ca a sosit in companie prin recomandarea lui Carol Bartz.

Ross Levinsohn

Ross Levinsohn, presedintele executiv al Yahoo din SUA s-a alaturat companiei in octombrie 2010, dupa o experienta in compania Capital Fuse.

Ca si strateg, s-a implicat i procesul de achizitie al MySpace in 2005, proces care a esuat in cele din urma.

Jonathan Miller

Fostul director executiv al AOL, cunoscut in industrie in special pentru capacitatea de a mentine divizia Time Warner pe linia de plutire chiar si in conditii de restriste, poate fi considerat un candidat pentru functia de CEO.

Acesta ar avea, de asemenea, un rol important in conducerea Yahoo in cazul in care s-ar redeschide discutiile cu privire la o fuziune Yahoo-AOL.

Jason Kilar

Candidat ravnit de Yahoo, CEO-ul Hulu este renumit pentru strategia prin care a reusit sa faca din Hulu o companie profitabila.

De asemenea, in trecut Kilar a fost director executiv al Amazon.com Inc, lucru care reprezinta un alt avantaj in concurenta pentru scaunul de CEO Yahoo.

In plus, Yahoo! a fost prima companie care a facut o oferta de achizitie pentru Hulu. Astfel, Kilar ar putea ajunge mult mai usor in functia de CEO al companiei.

David Kenny

Presedintele companiei Akamai Technologies Inc, David Kenny, s-a alaturat consiliului Yahoo in luna aprilie.

Acesta a fost presedinte si CEO al agentiei de publicitate Digitas din 1997 pana in 2008. Prin urmare, intelege economia WEB-ului.

Cu toate ca nu face parte din conducerea executiva a companiei Yahoo, David Kenny are un cuvant greu de spus in deciziile strategice majore.

Tim Armstrong

CEO al AOL Inc, Armstrong ar putea fi un candidat pentru locul lui Bartz insa in prezent conduce un portal concurent, care si el se confrunta cu propriile greutati.

AOL si-a redus din personal, insa a cumparat recent Huffington Post pentru a mai atrage public.

Prin urmare, Armstrong are destule provocari carora trebuie sa le faca fata si nu mai are nevoie de alte probleme.

Peter Chernin

Fost presedinte News Corp, Chernin conduce in prezent Chernin Entertainment, care a produs “Rise of the Planet of the Apes” pentru 20th Century Fox.

Cu toate ca are o experienta bogata in mass-media si are pe maini o afacere impresionanta, Petre Chermin a avut in vedere achizitia Yahoo.

#candidati yahoo, #ceo yahoo, #concediere carol bartz, #director yahoo, #yahoo , #stiri News Corp