Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu: reducerea salariilor bugetarilor, masura de ajustare

Isarescu: reducerea salariilor bugetarilor, masura de ajustare

Reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, dupa ce au fost majorate cu 80% in trei ani, a fost o masura de ajustare si nu una de austeritate, iar ca orice taiere de salarii este dureroasa, scade nivelul de trai, iar factorul politic nu poate sa si-o asume cu usurinta, a declarat guvernatorul BNR, potrivit Newsin.

"Ionut Dumitru (economist-sef al Raiffeisen Bank n.r.) a spus ca programul nostru nu a fost de austeritate, ci de ajustate. Sunt total de acord cu el si vin si spun, in plus, ca nu e un simplu joc de cuvinte.

Daca cresti ceva cu 80% si constati ca nu mai ai putere sa mai sustii acest lucru si reduci de la o crestere de 80% la una de 50%, aceasta este o masura de austeritate sau este ajustare? Este ajustare si nu este un simplu joc de cuvinte aici. Dupa ce ai majorat salariile bugetarilor cu 80% in trei ani, reducerea cu 25% este ajustare", a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

El a adaugat ca orice taiere de venituri este dureroasa, in conditiile in care salariatul s-a angajat sa ia credite bancare si s-a obisnuit cu un alt nivel de trai.

"Daca luam cazul specific al Romaniei, obiectivul major este convergenta sustenabila a nivelului de trai catre media din Uniunea Europeana, sa traim ca in Uniunea Europeana.

Mesajul din 2007 ca o sa traim ca in Uniunea Europeana este valabil numai pe termen indelungat. Probabil ca nu pentru generatia noastra, daca suntem corecti cu noi si nu ne imbatam cu apa rece", a mai spus guvernatorul BNR. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 953 ori
Citeste mai multe desprebugetari isarescu salarii