Isarescu:Trebuie sa criticam fara sa ponegrim

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 13:49
1228 citiri
Isarescu:Trebuie sa criticam fara sa ponegrim

Trebuie sa avem grija de institutiile care exista in Romania, pe care le putem critica, fara insa a le ponegri, a declarat vineri Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a Romaniei (BNR).

"Avem continuitate, avem institutii in aceasta tara si trebuie sa avem grija de ele, le criticam, dar sa nu le ponegrim. E o deosebire intre a fi critic si a ponegri", a declarat Mugur Isarescu, in cadrul colocviului cu tema ,"Implicatiile noului Cod civil asupra sistemului financiar-bancar".

El a subliniat faptul ca noul Cod Civil a rezultat in urma dezbaterilor aparute in realitatea romaneasca si ca acesta "nu a aparut din neant".

"Codul a fost supus unor revizuiri succesive, din cate stiu. Totodata, cred, dupa atatea dezbateri, ca acest Cod nu a aparut din neant. El a aparut din aceste dezbateri care, la randul lor, au aparut dintr-o realitate romaneasca, realitate pe care noi o construim in viata nostra si in activitatea de zi cu zi.

O contestam, dar o si construim. Daca nu este buna, inseamna ca asa stam si noi cum este aceasta realitate si, daca nu este buna, ne revine obligatia sa o imbunatatim, sa ne chinuim in continuare pana cand vom scoate din noi ceva mai bun. La randul ei, o asemenea legislatie creeaza, nu vine din neant, dar are darul sa creeze institutii, obiceiuri, cutume, uzante, si toate acestea sunt ale locului", a spus Mugur Isarescu.

#Isarescu declaratii, #bnr , #Guvernator BNR