Consiliul Concurentei analizeaza preluarea a 10 benzinarii MOL de catre Agip

Joi, 26 Februarie 2009, ora 15:23
2457 citiri
Consiliul Concurentei analizeaza preluarea a 10 benzinarii MOL de catre Agip

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata de Agip Romania prin preluarea a 10 statii de distributie carburanti si active conexe detinute de MOL Romania Petroleum Products, a anuntat astazi autoritatea pentru concurenta.

"Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata in termen de 30 de zile de la data la care notificarea contine toate informatiile complete. MOL are in prezent o retea de 132 de statii din Romania.

MOL Romania este parte a Grupului MOL din Ungaria. Capitalizarea de piata a Grupului MOL era de peste 14,5 miliarde de dolari la 30 iunie 2008. Avand 15.000 de angajati, compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI.

MOL detine trei rafinarii in Ungaria, Slovacia si Italia.

Agip este marca a grupului italian Eni S.p.A, considerat printre cele mai importante companii din lume care activeaza in domeniul petrolier. Grupul Eni activeaza in peste 70 de tari si are circa 76.000 angajati.

 

#agip, #benzinarii, #carburanti, #mol, #preluare , #stiri MOL

Curs valutar

1 EUR = 4.9754 RON

-0.0012

1 USD = 4.5966 RON

0.0101
  1. O fostă bază militară din sudul României va deveni un mare aeroport civil. Proiectul costă 400 de milioane de euro VIDEO
  2. Sfârșitul bulei? Cei 7 Magnifici tehnologici au ajuns să tragă în jos bursa americană
  3. Un profesor de la Harvard avertizează: Vine șocul 2.0 care provoacă o criză majoră în lume, cu pierderi însemnate
  4. Avertismentul unui economist: ”România este o destinație nefrecventabilă de turiștii străini”. Bulgaria atrage de 6 ori mai mulți
  5. Probleme economice pentru Putin: Ce dobândă plătește la bancă un rus în comparație cu un român
  6. Sebastian Burduja declară război ONG-urilor de protecție a mediului. Vrea ca toate companiile naționale energetice să ceară în instanță daune maxime
  7. Cea mai valoroasă companie din UE. Gigantul IT cu care Europa iese la înaintare, creștere puternică pe bursă în ultimul an
  8. Un economist propune tăierea celor mai multe dări către stat: ”Taxa pe stâlp este o invenție fiscală a laboratoarelor de partid ale puterii”
  9. Președinta Băncii Centrale Europene a vorbit, pentru prima dată, despre costul războiul economic cu SUA
  10. Ce urmează după ce mai multe categorii de angajați s-au trezit cu salariile tăiate. „Un efect de domino în economie”