Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea a 10 benzinarii MOL de catre Agip

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea a 10 benzinarii MOL de catre Agip

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata de Agip Romania prin preluarea a 10 statii de distributie carburanti si active conexe detinute de MOL Romania Petroleum Products, a anuntat astazi autoritatea pentru concurenta.

"Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata in termen de 30 de zile de la data la care notificarea contine toate informatiile complete. MOL are in prezent o retea de 132 de statii din Romania.


MOL Romania este parte a Grupului MOL din Ungaria. Capitalizarea de piata a Grupului MOL era de peste 14,5 miliarde de dolari la 30 iunie 2008. Avand 15.000 de angajati, compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI.


MOL detine trei rafinarii in Ungaria, Slovacia si Italia.


Agip este marca a grupului italian Eni S.p.A, considerat printre cele mai importante companii din lume care activeaza in domeniul petrolier. Grupul Eni activeaza in peste 70 de tari si are circa 76.000 angajati.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2120 ori
Citeste mai multe despreagip benzinarii carburanti mol preluare