Nokia: Peste 1 milion de telefoane Lumia vandute

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 12:38
2123 citiri
Nokia: Peste 1 milion de telefoane Lumia vandute

Colaborarea dintre Nokia si Microsoft Corp este de bun augur, tinand cont ca proaspat lansatul Nokia Lumia a trecut deja de pragul de 1 milion de unitati.

Producatorul finlandez de telefoane mobile pare a-si reveni, astfel, dupa ce in 2011 a pierdut 19 miliarde de dolari din valoarea de piata, scrie Bloomberg.

Noile Lumia, care au fost scoase la vanzare in noiembrie in Europa, au vandut aproximativ 1,3 milioane de unitati la nivel global pana la finalul anului trecut, estimeaza 22 de analisti intervievati de Bloomberg. Conform estimarilor acestora, vanzarile de Lumia se afla intre 800.000 si 2 milioane, iar cifra finala este media dintre cele date de cei 22 de analisti.

Stephen Elop, CEO al Nokia a riscat viitorul liniei de smartphone a companiei pe seria Lumia, dupa ce a decis sa renunte la sistemul de operare Symbian.

Primele cifre ale transporturilor de Lumia sunt importante mai ales pentru ca investitorii nu au crezut in alianta dintre Nokia si Microsoft si in produsul rezultat din aceasta colaborare. Ei nu considerau ca un astfel de produs ar putea concura cu iPhone sau cu telefoanele cu sistem de operare Android.

Elop a refuzat sa isi faca publice estimarile proprii si a temperat asteptarile analistilor prin sublinierea muncii depuse de echipa responsabila de noua linie de smartphone.

"Cifrele arata promitator", a spus un manager de fond privat din Oslo. "Daca Nokia poate lansa un produs puternic, sa vanda cel putin 1 milion de unitati si sa pastreze acest trend, atunci asta i-ar pune intr-o pozitie credibila care este cruciala pentru castigarea increderii investitorilor."

Primele modele ale seriei Lumia, 710 si 800 a fost deja lansat pe piata romaneasca, iar cel de-al treilea, 900, urmeaza sa fie lansat in prima faza doar pe piata americana, la mijlocul lunii martie

#vanzari nokia lumia, #seria nokia lumia, #colaborare nokia microsoft, #sistem operare windows phone , #Telefoane mobile