De ce sunt telefoanele Microsoft un esec?

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 13:15
1733 citiri
De ce sunt telefoanele Microsoft un esec?
Telefon Microsoft

Esecul Microsoft in domeniul mobilelor contrariaza intreaga industrie tehnologica. Problema telefoanelor lansate de companie nu este ca au aparut prea tarziu, ci ca sunt pur si simplu niste gadget-uri proaste.

Noul sistem de operare Windows Phone este in mod evident mai bun decat Android, dar cu toate acestea telefoanele nu au succes, relateaza BusinessInsider.com. De ce? Multi specialist isi dau cu parerea in aceasta problema, printre ideile vehiculate fiind faptul ca gadgeturile au fost lansate prea tarziu sau ca sunt foarte proaste.

Charlie Kindel, fost angajat la Microsoft, pune succesul Android si esecul Microsoft pe seama serviciilor de telefonie si a producatorilor de gadgeturi. "Operatorii de telefonie apreciaza deschiderea Android, asa ca pot face ce poftesc", spune acesta, adaugand ca aceste companii nu sunt foarte incantate de rigiditatea instructiunilor Microsoft referitoare la hardware.

Poate ca acesta are dreptate, insa CEO Microsoft, Steve Ballmer, a promis ca produsul Microsoft va fi cel mai "operator friendly" sin industrie. Asa ca, nu putem presupune ca Microsoft a pornit la razboi impotriva operatorilor cu Windows Phone.

In ceea ce priveste producatorii de telefoane mobile, Microsoft lucreaza cu cele mai mari nume din domeniu.

O alta explicatie pentru esecul Microsoft vine de la compania de analiza a pietei de capital MG Sigler, care crede ca Microsoft a intrat in acest domeniu "mult prea tarziu".

"Microsoft a intarziat foarte mult la aceasta petrecere, iar invitatii sunt deja epuizati", spun reprezentantii companiei.

#telefon microsoft, #sistem operare microsoft, #microsoft mobile, #windows telefoane mobile , #Telefoane mobile