Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Muzeul Antipa: Utilizatorii pot folosi smartphone-ul pe post de ghid

Muzeul Antipa: Utilizatorii pot folosi smartphone-ul pe post de ghid


Vizitatorii Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti vor putea accesa, de la 1 noiembrie, informatiile atasate pieselor din expunerea permanenta si cu ajutorul telefoanelor mobile de tip Smartphone.

"Proiectul MuseoTag Antipa a demarat la jumatatea anului si a fost realizat si finantat de catre NFCExpert.ro. Prin acest program, informatiile stiintifice asociate pieselor expuse pot fi citite cu ajutorul telefonului mobil datorita utilizarii Quick Respond Code-urilor si a sistemelor NFC (Near Field Communication)", au anuntat reprezentantii muzeului.

Muzeul si-a propus prin acest proiect accesibilizarea informatiilor stiintifice care, pana acum, puteau fi citite doar pe infotouch-urile din fata vitrinelor, dar si atragerea adolescentilor si a tinerilor pasionati de telefonia mobila si tehnologiile din acest domeniu.

Din noiembrie, informatiile legate de exponate vor putea fi citite simultan, de mai multe persoane, prin afisarea lor pe telefonul mobil intr-un timp foarte scurt.

Informatiile se acceseaza cu usurinta, fiind necesara doar apropierea telefonului de codul de pe eticheta exponatului iar informatia scanata si afisata pe telefon reprezinta si o rezumare a explicatiilor detaliate din textele conexe ale pieselor din expunerea permanenta, precizeaza sursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1876 ori