5 motive să cumperi un telefon recondiționat

Vineri, 03 Martie 2023, ora 17:23
437 citiri
5 motive să cumperi un telefon recondiționat
FOTO: piqslr.com

Dacă este momentul să cumperi un smartphone, cu siguranță te pregătești pentru un efort financiar peste medie. Mai ales dacă ți-ar plăcea un model de top, poți să-ți iei adio de la câteva sute de euro bune. Cu toate acestea, există o soluție mult mai convenabilă, care își va permite să faci o achiziție inteligentă, fără ca buzunarul tău să aibă de suferit. Astfel, nu va trebui să faci rabat nici de la modelul telefonului, putând să te orientezi chiar spre cele din vârful topurilor tehnologice.

Cumpărarea unui telefon recondiționat aduce nenumărate oportunități, atât din punct de vedere financiar, dar și al condițiilor de achiziție.

Ce este telefon recondiționat?

Multe persoane fac confuzie între telefoanele second hand și cele recondiționate. În timp ce telefoanele second hand sunt device-uri utilizate, care sunt prezentate în condițiile în care au ajuns în momentul respectiv, oferta de telefoane reconditionate include aparate care au fost returnate de utilizatori din diferite motive. Indiferent dacă a avut un defect sau cumpărătorul s-a răzgândit pur și simplu, telefonul recondiționat este supus unor teste de diagnosticare și beneficiază de toate reparațiile necesare. Telefonul este curățat foarte bine și reambalat pentru vânzare, având aproape aceleași condiții ca un telefon nou.

Motive pentru achiziția unui telefon recondiționat

1. Prețul avantajos

Deoarece nu sunt noi, telefoanele recondiționate sunt disponibile la un preț mult mai mic. Asta le recomandă ca o variantă excelentă dacă nu ai disponibilă o sumă necesară pentru același model nou. De asemenea, chiar dacă ai bugetul respectiv, preferi să faci economii pe care să le folosești în altă direcție.

2. Stare perfectă de funcționare

Telefoanele recondiționate nu sunt aparate vechi sau second hand. Ele au fost utilizate, dar ulterior au beneficiat de reparații și curățare profundă, astfel încât, atât din punct de vedere al funcționării, dar și al aspectului, sunt impecabile.

3. Beneficiază de garanție

Un alt avantaj major al telefoanelor recondiționate este garanția pe o perioadă destul de lungă. În acest fel, vei primi banii înapoi sau vei beneficia de service gratuit în cazul în care telefonul nu funcționează optim.

4. Modele diverse

Oferta de telefoane recondiționate este la fel de bogată ca și cea pentru telefoane noi. Deoarece companiile care recondiționează telefoanele returnate de clienți sunt, de obicei, foarte mari, ele pot acoperi întreaga gamă de branduri și modele, inclusiv cele premium. Acest aspect reprezintă un avantaj major, deoarece poți găsi telefoane recondiționate, chiar și dintre modele de ultimă generație.

5. Achiziție rapidă

Achiziția unui telefon recondiționat se face dintre modelele aflate pe stoc, asta înseamnă că în momentul în care te-ai decis ce dorești să cumperi, vei putea intra imediat în posesia produsului. În schimb, telefoanele noi de ultimă generație pot fi dificil de achiziționat, deoarece nu se găsesc pe stoc pentru o perioadă lungă. Asta înseamnă timpi mari de așteptare și nervi pe măsură.

Cum știi dacă un telefon este nou sau recondiționat?

Deoarece telefoanele recondiționate arată și funcționează impecabil, de multe ori este dificil să le deosebești de cele noi. Pentru a nu face o confuzie majoră, este important ca vânzătorul să specifice în care dintre cele două categorii se încadrează telefonul. Indiferent dacă achiziția este făcută în magazinul fizic sau online, telefoanele trebuie să aibă specificată clar categoria din care fac parte. Orice altă abordare a acestei situații poate fi catalogată ca înșelătorie, inclusiv printr-o reclamație la poliție.

Cumpărarea unui telefon recondiționat este una dintre opțiunile pe care trebuie să le iei în considerare. Dacă ești un pasionat de tehnologie și îți place să schimbi des telefoanele, cu siguranță este cea mai avantajoasă variantă pentru tine. Vei putea, în acest fel, să te bucuri de ultimele modele lansate, la prețuri mai mult decât atractive.

#telefoane mobile, #telefoane reconditionate, #achizitie telefoane , #Stiri Mobile