Previziuni Deloitte: Vanzarile de smartphone-uri ating un miliard in 2013

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 17:51
1803 citiri
Previziuni Deloitte: Vanzarile de smartphone-uri ating un miliard in 2013

Volumul vanzarilor de smartphone-uri va ajunge in 2013 la nivelul record de un miliard iar publicitatea pe dispozitive mobile se va orienta pe doua canale: tablete si smartphone-uri, potrivit Deloitte.

Publicitatea pe telefoane mobile va genera anul acesta 4,9 miliarde de dolari in venituri, respectiv 3,4 miliarde de dolari pe tablete.

Prin contrast, venitul per unitate indica o dinamica diferita, fiecare tableta generand 7 dolari, in timp ce un telefon smart - 0,6 dolari.

Din totalul vanzarilor de PC-uri, 20 vor constitui piata tabletor si telefoanelor.

Pe de alta parte, peste 80% din traficul pe Internet va fi in continuare realizat prin intermediul calculatoarelor traditionale (desktop si laptop). De asemenea, PC-urile vor atrage peste 70% din timpul total petrecut in fata unui calculator.

"Consumatorii din Romania dovedesc deja de mai multi ani ca au un apetit foarte ridicat pentru produsele si serviciile TMT, asimiland rapid toate noile tehnologii si beneficiile pe care acestea le ofera", spune Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte Romania si liderul echipei specializate in cele trei industrii.

Specialistii Deloitte cred ca agentiile de publicitate ar trebuia sa ia in calcul promovarea pe noile dispozitive.

"In contextul divizarii publicitatii pe dispozitivele mobile si tablete, agentiile trebuie sa ia in calcul forme de promovare specifice: fisiere video sau jocuri interactive pentru telefoanele smart sau continut special creat si folosit anterior pe PC-uri, pentru tablete" a spus Jolyon Baker.

In plus, potrivit sursei citate, 2013 va fi anul in care industria televiziunii incepe pregatiri intense pentru noua tehnologie High Definition - 4K, ce ofera o rezolutie de patru ori mai buna decat cel mai avansat standard al televizoarelor HD actuale.

Implementarea tehnologiei 4K se va intinde pe mai multi ani, 2013 fiind doar un inceput timid. Probabil ca nu se vor realiza emisii in acest standard, iar televizoare compatibile vor fi disponibile la preturi intre 15.000 si 25.000 de dolari.

#smartphone vanzari 2013, #publicitate smartphone 2013, #piata smartphone 2013 , #Smartphone