Geoana: S-a ajuns la o perfectionare a furtului de bani cum nu a mai fost niciodata

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 22:26
1272 citiri
Geoana: S-a ajuns la o perfectionare a furtului de bani cum nu a mai fost niciodata

Seful Senatului, Mircea Geoana, se declara dezamagit ca actuala putere invoca acordul pe care Romania il are cu institutiile financiare internationale pentru a pune in aplicare masuri de austeritate.

"Regret ca, de ceva timp, sub aceasta mantra a negocierilor cu FMI, actuala putere invoca un joc in forta, spunand ca avem niste promisiuni de respectat. Nu spun ca nu e asa. Daca nu schimbam guvernarile economice, oricat de mult ai taia (...) Aceasta politica economica si acest model de guvernamant este epuizat. O sa te lovesti la un moment dat de limitele guvernantei noastre", a declarat Geoana, luni seara, la TVR.

De altfel, Mircea Geoana sustine ca masurile de austeritate vin oricum pe un fond acutizat de saracie.

"Sunt si oameni care abuzeaza, dar una din cinci familii traieste sub pragul saraciei. Suntem pe locul 26 din 27 ca nivel al cheltuielilor cu protectia sociala. Eu sunt in favoarea unui sistem mai eficient, care sa ajunga la cei care au nevoie.

Acest sistem inseamna sa limitam din risipa si din sistemul clientelar care domina Romania. Lumea intelege ca este nevoie de limitare, romanul este un om intelegator si rabdator. Guvernul a ajuns la 10% incredere si nu doar din cauza masurilor de austeritate, ci din cauza unei erodari politice", a continuat el.

Potrivit sefului Senatului, in prezent s-a ajuns la "o perfectionare a furtului de bani cum nu a mai fost niciodata".

Citeste continuarea pe Ziare.com

#mircea geoana, #furt bani , #stiri Mircea Geoana