Reducerea CAS-ului, o "enigma" pentru Guvern

Sambata, 07 Mai 2011, ora 15:12
1261 citiri
Reducerea CAS-ului, o "enigma" pentru Guvern

Diminuarea CAS-ului va depinde de rezultatele pe care bugetul le va avea in urmatoarele trimestre, potrivit lui Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.

Potrivit lui Tanasescu, Romania va inregistra in primul trimestru o crestere economica, ceea ce era insemna teoretic iesirea din recesiune.

"Datele pe care le am, pana la sfarsitul lunii februarie, ma indreptatesc sa spun ca, per ansamblu, trimestrul I va fi cu o crestere economica pozitiva, ceea ce ar arata, din punct de vedere statistic, ca Romania a iesit din recesiune", a spus Tanasescu, potrivit Evz.ro.

Tanasescu este de parere ca Romania poate inregistra crestere economica in anii urmatori daca se va concentra pe absortia fondurilor europene, daca va eficientiza cheltuielile publice si daca va atrage investitii prin parteneriate public-private.

In ceea ce priveste reducerea CAS-ului, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina declara in aprilie ca cel tarziu la inceputul lui 2012 Guvernul va reduce CAS-ul.

#mihai tanasescu, #investitii, #reducerea CAS, #contributii sociale, #crestere economica, #FMI , #stiri Mihai Tanasescu