Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Premierul: Romania poate sa devina un hub regional in producerea de turbine eoliene

Premierul: Romania poate sa devina un hub regional in producerea de turbine eoliene


Mihai Razvan Ungureanu a anuntat joi, la Varsovia, ca in cadrul intalnirii bilaterale cu primul ministru al Chinei Wen Jiabao, s-a discutat despre cateva proiecte care "pot capata consistenta foarte curand", enumerand varianta ca Romania sa devina un hub regional, cu ajutorul unor firme chineze.

"Am discutat despre posibilitatea ca Romania sa devina un centru regional, un hub regional pentru producerea de catre firme chineze de profil a turbinelor eoliene, a tot ceea ce inseamna tehnologie de inalt nivel utilizabila in producerea de energie regenerabila, produse pe care apoi sa le putem exporta in piata europeana", a declarat premierul Ungureanu.

Potrivit acestuia, "continutul discutiei a fost extrem de pragmatic". "Nu am vorbit despre proiecte care se aseaza bine pe hartie, ci despre proiecte intr-un numar mai mic, dar care pot capata consistenta foarte curand. Dialogul pragmatic la nivel economic este cel care trebuie sa reprezinte continutul real si de viitor al relatiei bilaterale dintre Bucuresti si Beijing", a explicat Mihai Razvan Ungureanu.

Primul ministru a subliniat ca "intresul major al guvernului roman, in ceea ce priveste relatia cu China, in speta economica, este reprezentat de atragerea firmelor chineze care au potential investitional semnificativ, in proiecte de dezvoltare pe care partea romana le poate pune la dispozitie".

In context, premierul Ungureanu a aratat ca propunerile pe care le-au facut oficialii romani "au fost primite foarte bine de partea chineza". Printre aceste propuneri, seful Exeuctivului a amintit propunerea de a colabora pe coridoarele principale de transport, de dezvoltare a cooperarii pe linia IMM-urilor, utilizarea strategiei europene majore referitoare la Dunare sau realizarea de parcuri industirale si tehnologice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1515 ori