Negocierile dintre Yahoo! si Microsoft capata din nou amploare

Luni, 20 Iulie 2009, ora 01:03
1573 citiri
Negocierile dintre Yahoo! si Microsoft capata din nou amploare

Miliardarul american Carl Icahn, actionar si director al Yahoo!, s-a declarat din nou pentru un acord pe segmentul cautarilor online intre companie si gigantul software Microsoft, iar negocierile dintre cele doua embleme ale industriei IT par sa capete iarasi amploare.

Icahn, care detine 5,4% din actiunile Yahoo! si ocupa totodata o pozitie in Consiliul Executiv al companiei, a refuzat sa comenteze pe marginea discutiilor cu Microsoft.

Miliardarul a incercat, anul trecut, sa intermedieze un acord prin care Microsoft ar fi preluat serviciile de cautare online ale Yahoo! pentru 47,5 miliarde de dolari, insa negocierile au esuat. "Am fost si sunt un sustinator hotarat al unui acord pe cautare cu Microsoft.

O tranzactie de acest fel ar aduce plus valoare, datorita sinergiilor antrenate", a declarat Icahn in acest weekend pentru Reuters.

Microsoft si Yahoo! se apropie de incheierea unui acord in zona cautarilor online si publicitatii pe acest suport, care ar putea fi anuntat saptamana viitoare, a declarat o alta sursa apropiata discutiilor, care nu are legatura cu Icahn.

Informatiile au fost publicate initial de blogul IT AllThingsDigital, potrivit caruia intelegerea ar implica o suma de "cateva miliarde de dolari", platita de Microsoft catre Yahoo! pentru diviziile de cautari si publicitate pe internet, acordul urmand sa stipuleze anumite plati "din exploatare" achitate apoi catre Yahoo!.

Yahoo! a incercat sa incheie un acord pe publicitate prin cautari online si cu Google, insa tranzactia a esuat din cauza opozitiei autoritatilor pentru concurenta din Statele Unite.

Directorul general executiv al Yahoo!, Carol Bartz, a declarat, in luna mai, ca orice vanzare sau fuziune a propriilor afaceri din domeniul cautarilor online ar necesita un partener care sa dispuna de "vapoare de bani".

Principalul jucator pe segmentul cautarilor si publicitatii online este Google, cu o cota de piata care depaseste 70%, principalii rivali fiind Microsoft si Yahoo!.

#yahoo, #microsoft , #stiri Microsoft