Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft ar putea fi amendata din nou de Comisia Europeana

Microsoft ar putea fi amendata din nou de Comisia Europeana


Microsoft se confrunta din nou cu probleme din partea Comisiei Europene, care a anuntat inceperea unei noi investigatii pentru a vedea daca producatorul de software a indeplinit angajamentele de a oferi utilizatorilor sistemului de operare Windows posibilitatea alegerii browser-ului de Internet.

Potrivit Comisiei Europene, Microsoft nu a oferit aceasta posibilitate utilizatorilor in momentul lansarii Widows 7 Service Pack 1, care a avut loc in luna februarie a anului trecut, potrivit The Next Web.

In luna decembrie, 2011, Microsoft a comunicat Comisiei Europene ca a indeplinit toate cerintele stipulate, dar se pare ca milioane de utilizatori Windows din Europa nu au putut alege propriul browser de Internet.

Comisia Europeana a pornit o ancheta inca din 2009, privind dominatia Internet Explorer in piata browser-elor de Internet.

Lista de optiuni oferita de Microsoft utilizatorilor de Windows contine Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 8 si Opera. Pentru alte optiuni, Microsoft lista alte 12 browsere diferite, afisate in mod aleatoriu.

Curtea Generala a Uniunii Europene a amendat compania Microsoft cu 860 de milioane de euro, dupa ce initial dictase o amenda mai mare cu 39 de milioane de euro.

Reprezentantii Comisiei au declarat ca investigheaza daca Microsoft nu si-a indeplinit cerintele si ca vor trata cu prioritate acest caz.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 869 ori