Hackerii: cine sunt si ce fac

Marti, 07 Iunie 2011, ora 17:54
2450 citiri
Hackerii: cine sunt si ce fac

Pentru a intra in club, trebuie sa ai mintea curioasa si timp berechet, o descriere ce se muleaza perfect pe cea a adolescentilor.

Pana nu demult, imaginea generata de cuvantul "hacker" era cea a utilizatorului care sta in camera sa zile intregi, obsedat de scriere de coduri si motivat de dorinta de a stapani calculatoarele din intreaga lume.

In realitate, hackerii sunt grupuri deschise formate din tineri care au crescut in lumea messenger-ului si a video chat-ului, obisnuiti sa fie conectati fara intrerupere.

De altfel, se organizeaza adevarate conferinte dedicate hacking-ului. Cu putin timp in urma, a avut loc una si la Bucuresti, sub umbrela Yahoo.

Ispita initiala a hacking-ului - trecerea peste sistemele de securitate ale computerelor - este cea a accesului. Masinile pe care le controlezi vor face ce vrei tu, cand vrei tu.

Activitatea de hacking nu cunoaste limite. China, SUA si chiar Romania adapostesc hackeri recunoscuti pe plan mondial. La fel se intampla si cu Germania sau Marea Britanie.

Unii dintre ei ajung sa lucreze pentru guvernele tarilor in care traiesc. In China, se pare ca nici nu este vorba despre o optiune, potrivit The Guardian.

Spargerea computerelor este posibila pentru ca sistemele au ajuns atat de complexe incat tot timpul ramane o "portita" pe undeva, gata sa fie exploatata.

Jumatate din lume foloseste Windows XP, un sistem de operare vechi de 10 ani si care, la inceput, era "tapetat" cu gauri de securitate.

Multe dintre copiile sistemului de operare sunt piratate, asa ca Microsoft nu le ofera update-uri. Pentru aceste copii, gaurile de securitate raman descoperite.

Ceea ce nu face decat sa-i bucure pe hackeri, care pot acum, prin intermediul kiturilor de hacking, sa sparga site-uri cu cateva click-uri de mouse.

Multi isi incep cariera de hacker prin spargerea unui site cu scopul de a-l "pune jos".

Pentru cei cu experienta, acest lucru este deja depasit si privit ca o forma "josnica" de hacking. Sa fii prins facand acest lucru este si mai josnic.

Cu cat petreci mai mult timp spargand site-uri, cu atat iti dai seama mai repede de posibilitatile de a face ceva bani, fie prin furtul de informatii personale asa cum este cardul de credit, fie prin construirea de malware, contra cost.

Programele malware pot ataca mii de computere, in liniste, si pot directiona browserele web spre o anume pagina, cu scop de spam comercial.

Cei care se ocupa cu astfel de activitati nu vor fi vazuti la activitati de tipul Open Hack Romania, ferindu-se cat se poate de ochii publicului.

#card credite, #hacker, #internet, #open hack romania , #stiri Microsoft