Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deputatii au aprobat finantarea tronsonului de metrou Piata Universitatii-Drumul Taberei

Deputatii au aprobat finantarea tronsonului de metrou Piata Universitatii-Drumul Taberei

Camera Deputatilor a ratificat, cu 251 voturi pentru, unul contra si 15 abtineri contractul dintre Romania si Banca Europeana de Investitii prin care aceasta din urma asigura o parte din banii necesari construirii liniei de metrou Piata Universitatii-Drumul Taberei, transmite NewsIn.

Marin Anton, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a afirmat, in cadrul dezbaterilor, ca extinderea liniei de metrou in cartierul Drumul Taberei, unul dintre cele mai defavorizate din perspectiva retelei de transport in comun, reprezinta o lucrare de interes national.

"Reteaua de metrou detine doar 3,5% din lungimea de transport public a orasului si circa 25% din cererea de transport este preluata de catre metrou.


Media pe zilele lucratoare depaseste in mod frecvent numarul de 600.000 de calatori transportati. Punerea in functiune a noii magistrale va duce la sporirea numarului cu cel putin 200.000 de persoane zilnic, ducand transportul cu metroul la minim 35% din numarul celor care utilizeaza mijlocele de transport public", a spus Anton.


Comisia de industrii a Camerei Deputatilor a adoptat intocmit un raport favorabil ce a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Camera decizionala este Senatul. Costul total al noului tronson este de 883.000.000 euro si se preconizeaza ca va fi terminat in 2015.


Din aceasta suma, 395.000.000 euro reprezinta imprumutul contractat cu Banca Europeana de Investitii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1070 ori