Au început măsurătorile în zona Bîstroe după ce Ucraina și-a dat acceptul. Din cine este formată echipa de specialiști

Luni, 27 Martie 2023, ora 13:18
348 citiri
Au început măsurătorile în zona Bîstroe după ce Ucraina și-a dat acceptul. Din cine este formată echipa de specialiști
Delta Dunării FOTO Pixabay

Specialiștii români și ucraineni au început sâmbătă, 25 martie, măsurătorile cerute de România în zona Bîstroe, a declarat pentru G4Media Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

”Am avut sâmbătă o întâlnire la nivel tehnic cu privire la planul de măsurători, s-a agreat planul tehnic, au demarat măsurătorile, azi e deja a doua zi. Lucrurile decurg conform graficului. În prima zi s-au măsurat 3 km dintr-un braț secundar paralel cu brațul Chilia, urmează și Bîstroe, estimăm că operațiunea se finalizează in 10-12 zile. Măsurătorile sunt efectuate de o echipă comună de specialiști aflați pe nava alocată de autoritățile ucrainene. Pe navă sunt doi specialiști români și unul ucrainean”, a spus secretarul de stat.

După finalizarea măsurătorilor, va urma o perioadă de analiză de circa zece zile, iar apoi vor fi făcute publice concluziile. ...citeste mai departe despre "Au început măsurătorile în zona Bîstroe după ce Ucraina și-a dat acceptul. Din cine este formată echipa de specialiști" pe Ziare.com

#canalul Bistroe Romania Ucraina, #masuratori, #Ucraina , #Stiri Mediu