Peste 90 la sută dintre deșeurile care ajung anual în Marea Neagră sunt din plastic. Amenzi uriașe date de Garda de Mediu

Sambata, 05 August 2023, ora 15:03
451 citiri
Peste 90 la sută dintre deșeurile care ajung anual în Marea Neagră sunt din plastic. Amenzi uriașe date de Garda de Mediu
Amenzi date de Garda de Mediu poluatorilor care aruncă în mare gunoaiele din plastic FOTO Arhivă

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a atras atenţia că peste 90 la sută dintre deşeurile care ajung anual în Marea Neagră sunt din plastic.

Potrivit ministrului, timp de patru zile, începând de luni, comisarii Gărzii de Mediu au dat 93 de amenzi pe litoral, în valoare de 3 milioane de lei.

”Motivul principal pentru care m-am aflat ieri pe plaja Modern din Constanţa a fost acela acela de a prezenta rezultatele acţiunii pe care Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a realizat-o săptămâna aceasta”, a scris ministrul Mediului pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Mediului a tras şi un semnal de alarmă privind numărul mare al deşeurilor care ajung în Marea Neagră.

”În contextul miliardelor de PET-uri care ajung în fiecare an în cel mai bun caz la groapa de gunoi, sau şi mai rău, ajung în pădure, în albiile cursurilor de apă, în natură, în general, am vrut să trag un semnal de alarmă despre prezenţa plasticului în cursurile de apă din România”, a spus ministrul.

Mircea Fechet a arătat că cele mai multe deşeuri care ajung din Marea Neagră sunt din plastic.

”Mai mult de 90% din cantităţile de deşeuri care ajung în fiecare an în Marea Neagră sunt deşeuri din plastic, iar din acest procent, peste 68% înseamnă plasatic de unică folosinţă sau PET”, a precizat Fechet

Ministrul Mediului a mai anunţat că în doar patru zile, comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi în valoare de 3 milioane de lei.

”Începând de luni, în doar patru zile, comisatii GNM au aplicat 93 de sancţiuni pe litoralul romanesc, cu amenzi însumând 3 milioane de lei”, a adăugat Fechet.

...citeste mai departe despre "Peste 90 la sută dintre deșeurile care ajung anual în Marea Neagră sunt din plastic. Amenzi uriașe date de Garda de Mediu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Neagra, #poluare, #deseuri plastic, #mediu , #Stiri Mediu