Cursa off-road ilegală din munții Maramureșului, anulată. Localnicii s-au mobilizat și i-au prins pe organizatorii austrieci

Vineri, 19 Mai 2023, ora 07:30
959 citiri
Cursa off-road ilegală din munții Maramureșului, anulată. Localnicii s-au mobilizat și i-au prins pe organizatorii austrieci
Cursa off-road în munții Bistriței a fost anulată FOTO vasiledale.ro

Cursa off-road organizată de o firmă austriacă a fost anulată după ce autoritățile au declarat-o ilegală.

Ceea ce oficial părea doar o simplă excursie în natura sălbatică din munții Bistriței și ai Maramureșului în realitate se pare că era o competiție în toată regula la care participau zeci de austrieci pasionați de sporturi extreme.

În parcarea din fața pensiunii unde erau cazați au fost parcate aproximativ 50 de mașini puternice, modificate pentru a face față terenurilor accidentate. Turiștii aveau la dispoziție și un elicopter. După ce informația despre ”banala excursie în natură” a apărut în spațiul public, localnicii s-au mobilizat și au solicitat autorităților să intervină pentru a stopa distrugerea zonelor sălbatice din Maramureș și Bistrița.

Inclusiv Federația Română de Automobilism a făcut o sesizare că acțiunea ar fi ilegală. Maramureșenii au fost cu ochii pe dealuri și păduri și au sunat rapid la 112 și i-au prins.

În jur de 50 de mașini de teren modificate și echipate pentru off-road au acaparat zona Lac Sigmir – acum două zile. Vestea despre grupul acesta, care ar fi cunoscut că distruge tot ce întâlnește în cale, s-a răspândit rapid.

Federația Română de Automobilism a făcut o sesizare la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, după ce poliția bistrițeană fusese sesizată în acest caz. Știindu-se că off-road-iștii pornesc spre Maramureș, prin pădurile din Telciu, s-a dat alertă. Iar populația a fost îndemnată să stea cu ochii în patru și să sune la 112 dacă îi văd.

Maramureșenii au stat ”la pândă” și de îndată ce au văzut mașinile, au sunat. Poliția și jandarmeria maramureșeană au săltat amatorii de senzații tari, în zona Dragomirești, scrie presa locală. ...citeste mai departe despre "Cursa off-road ilegală din munții Maramureșului, anulată. Localnicii s-au mobilizat și i-au prins pe organizatorii austrieci" pe Ziare.com

#off road Romania, #austrieci, #masini teren , #Stiri Mediu