Cum arată primul "copac inteligent". Unul singur face cât 275 de arbori

Joi, 14 Iulie 2022, ora 11:31
1122 citiri
Cum arată primul "copac inteligent". Unul singur face cât 275 de arbori
Primăria Brașov vrea să instaleze mai mulți copaci inteligenți în oraș

Marile aglomerări urbane din România nu respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății privind spațiul verde pe cap de locuitor. În plus, poluarea este o problemă majoră cu care se confruntă orașele din țara noastră.

Primăria Brașov testează zilele acestea, pe un bulevard aglomerat din oraș, primul „copac urban“.

Este vorba despre un sistem inteligent de filtrare și purificare a aerului prin intermediul bio-tehnologiei – City Tree.

Capacitatea de filtrare a acestui sistem este egală cu capacitatea de filtrare a aproximativ 275 de arbori.

Primăria Brașov a lansat procedura pentru achiziția acestor sisteme, dotate cu ventilatoare de dimensiuni mari care „inspiră” aer murdar şi „expiră” aer filtrat. Filtrarea se realizează prin intermediul unor panouri cu muşchi, scrie newsbv.ro.

"Copacul urban" este conceput să se integreze foarte bine în peisajul orașului, utilizând un sistem de tip mobilier pe care sunt fixate plante, în special culturi de mușchi. Acestea absorb particule în suspensie și oxizi de azot, atrag poluanți, inclusiv CO2 și eliberează oxigen, aer purificat. Valoarea aportului de oxigen este echivalent cu 275 de copaci maturi. Peretele viu vertical cu plante va oferi umbră, va fi irigat complet automatizat, alimentat cu substanțe nutritive și va utiliza tehnologia de ultimă oră Internet of Things (IoT) pentru monitorizare si mentenanță.

Calitatea aerului, performanța filtrării și cerințele instalațiilor pot fi monitorizate și analizate de la distanță. Peretele mușchilor irigați produce, de asemenea, prin sistemul de ventilație, un efect de răcire asupra zonei înconjurătoare, ajutând la combaterea efectului insulei de căldură urbană. ...citeste mai departe despre "Cum arată primul "copac inteligent". Unul singur face cât 275 de arbori" pe Ziare.com

#poluare, #brasov, #copac urban, #copac inteligent, #spatiu verde , #Stiri Mediu