Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat poluezi atunci cand trimiti un mail - Impactul urias al Internetului asupra mediului

Cat poluezi atunci cand trimiti un mail - Impactul urias al Internetului asupra mediului

Aproximativ 40% din populatia globului are acces la Internet si se apreciaza ca aceasta cifra va urca la 90% peste 20 de ani. Insa electronicele nu sunt neutre pentru mediu, atrag atentia activistii.

Paduri scutite de taieri datorita scaderii folosirii hartiei, mai putin carburant consumat ca urmare a comenzilor online, care nu mai necesita deplasari - beneficiile pentru mediu ale folosirii Internetului in viata de zi cu zi sunt evidente.

Insa producerea si utilizarea noilor tehnologii au impact asupra mediului inconjurator, care este adesea ignorat.

Doua portaluri, e-RSE si greenIT, au estimat ca amprenta mediului online la nivel mondial ar fi de 1.037 TWh de electricitate, adica 40 de centrale nucleare si 609 milioane de tone de gaze cu efect de sera (GES). In ceea ce priveste resursa de apa, utilizarea anuala a Internetului de o persoana corespunde consumului a 3.000 de litri de apa, respectiv unei cantitati de 200 de kilograme de GES.

Cat reciclam din numarul imens de ...citeste mai departe despre "Cat poluezi atunci cand trimiti un mail - Impactul urias al Internetului asupra mediului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1016 ori
Citeste mai multe desprepoluare electronice poluare Internet