Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania si Siria, cooperare in domeniul protectiei mediului

Romania si Siria, cooperare in domeniul protectiei mediului

Romania si Siria vor colabora in domeniul protectiei mediului pe probleme legate de legislatie, cercetare si management, inclusiv in directia utilizarii rationale a resurselor de apa, in conditiile in care tara araba este una arida, cu relief predominant desertic, informeaza NewsIn.

Cooperarea a fost parafata, miercuri, printr-un Memorandumul de Intelegere semnat de ministrul Mediului si Padurilor, László Borbely, si ministrul Economiei si Comertului din Republica Araba Siriana, Lamia Assi. Evenimentul s-a desfasurat cu ocazia vizitei in Romania a presedintelelui sirian Bashar al-Assad.

"Memorandumul are ca scop intarirea relatiei dintre cele doua tari prin dezvoltarea si sustinerea cooperarii juridice, institutionale si tehnice in domeniul protectiei mediului, pentru beneficiul generatiilor prezente si viitoare. Cele doua state vor dezvolta si promova cooperarea bilaterala in domeniul conservarii si protectiei mediului prin schimbul de experti, informatii si studii, inclusiv prin transfer de know-how si tehnologie", a subliniat Borbely.


Cooperarea bilaterala se va axa in special pe aspecte privind legislatia si politicile de mediu, sustinerea programelor de cercetare cu privire la activitatile si tehnologiile ecologice, managementul deseurilor solide, poluarea industriala, dar si tehnologia de tratare a apei uzate, precizeaza reprezentantii Ministerului Mediului.


De asemenea, Romania si Siria vor colabora in probleme privind poluarea marina, managementul resurselor costiere si utilizarea rationala a resurselor naturale.


Important va fi si schimbul de informatii in aspecte privind combaterea desertificarii, a schimbarilor climatice si protectia biodiversitatii dar si managementul ariilor naturale protejate.


Cele doua tari vor coopera, totodata, si pentru cresterea constientizarii publice cu privire la protectia mediului, prin includerea obiectivelor de mediu in programele educazionale, dar si in domeniul energiilor regenerabile si a eficientei energetice, mai spun reprezentantii Ministerului Mediului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2433 ori
Citeste mai multe desprecooperare mediului protectia romania siria