Dezmăț din bani publici la ASF: prime uriașe de ziua instituției, limuzine Audi, zboruri la clasa business. Și asta nu e tot

Joi, 26 Octombrie 2023, ora 08:22
6 citiri
Dezmăț din bani publici la ASF: prime uriașe de ziua instituției, limuzine Audi, zboruri la clasa business. Și asta nu e tot
Mașinile folosite de șefii ASF FOTO Adevărul

Angajații Autorității de Supraveghere Financiară, instituția care a „păstorit” mai multe falimente de pe piața asigurărilor, beneficiază, conform contractului colectiv de muncă, patru prime în cuantum de până la sută la sută din salariul brut, ajungând la 16 salarii anual. Iar asta nu e tot.

Potrivit „Adevărul”, cuantumul salariilor angajaților ASF sunt confidențiale, dar conform Contractului Colectiv de Muncă aceștia beneficiază anual pe lângă lefurile primite în fiecare lună de încă patru salarii sub forma unor prime.

Conform documentului, este vorba de „prima anuală în cuantum de până la 100% din salariul brut lunar (...) acordată în trimestrul al lV-lea al anului în curs, în același procent, întregului personal ASF”, dar și de „prima de performanță acordată până la finele trimestrului l al anului în curs”. Apoi, mai avem „prima acordată cu ocazia «Zilei ASF» în cuantum de până la 100% din salariul brut lunar, dar nu mai puțin de 7.000 de lei net” și „prima de vacanță în cuantum de până la 100% din salariul brut lunar”.

Contractul colectiv de muncă de la ASF, care a fost publicat de deputatul USR Claudiu Năsui în urma unui proces cu instituția, mai cuprinde și alte beneficii pentru salariați.

Este vorba de pachet gratuit de servicii medicale, 300 de lei pe lună pentru abonamente de fitness & wellness, fonduri de pensii facultative, asigurări de viață/sănătate, 8.775 de lei pentru „situații medicale deosebite” și 8.500 de lei în cazul decesului unei rude de gradul I. În plus, salariații mai primesc cadouri pentru copii cu ocazia zilei de 1 iunie și a sărbătorii Crăciunului, vouchere de vacanță (în acest caz, valoarea acestora se deduce din prima de vacanță) și tichete de masă.

„În unele cazuri vorbim de chirii achitate pentru vilele de la RAAPPS, dar în general este vorba de utilizarea unor limuzine Audi A6 și A4 noi, de zboruri la clasa business, de bilete avion dus-întors săptămânal pentru cei care nu sunt din București. Când vorbim de utilizarea mașinilor instituției, fiecare din cei 9 are limita de combustibil 500 de litri pe lună. Consiliul a decis aceste privilegii. Adică ei și-au dat lor”, a precizat o sursă din piața asigurărilor pentru „Adevărul”.

...citeste mai departe despre "Dezmăț din bani publici la ASF: prime uriașe de ziua instituției, limuzine Audi, zboruri la clasa business. Și asta nu e tot" pe Ziare.com

#masini, #asf, #prime, #bani publici , #Stiri Guvern