Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum l-a ajutat filmul despre Facebook pe Mark Zuckerberg

Cum l-a ajutat filmul despre Facebook pe Mark Zuckerberg

Prima concluzie care putea fi trasa dupa vizionarea filmului "The Social Network", nominalizat la Oscar, ar fi ca productia il va transforma pe Zuckerberg intr-un personaj negativ.

Totusi, spre surprinderea multor fani ai retelei de socializare Facebook, filmul a avut exact efectul contrar.

In film, Zuckerberg este prezentat ca un geniu programator, fara niciun fel de sentimente si cu emotii... la fel de profunde ca programele pentru care scrie coduri.

Contrar previziunilor si imaginii negative promovate de film, reteaua de socializare a crescut la peste 500 de milioane de utilizatori, iar valoarea site-ului a depasit 70 de miliarde de dolari. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost astfel transformat intr-un erou al lumii tehnologice.

Popularitatea si imaginua data retelei sociale de catre film a reusit sa contracareze efectele negative pe care pelicula ar fi putut sa le aiba asupra lui Mark Zuckerberg. Initial, oficialii Facebook si-au exprimat chiar ingrijorarea ca multi utilizatori ai Facebook ar putea migracatre Twitter.

Mark Zuckerberg, in autismul si indiferenta lui, asa cum apare personajul din film, a devenit insa din ce in ce mai popular si indragit dupa aparitia "The Social Network", iar Facebook a castigat noi adepti.

Cititi continuarea pe ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2644 ori